De Muze van Abcoude

Stichting De Muze van Abcoude

De muzeEigenzinnige culturele projecten

De Muze van Abcoude is een initiatief van Linda van Nimwegen (Balletschool Abcoude) en Marjolein Macrander ( Jeugdtheaterschool Abcoude). Zij zijn al vele jaren actief om eigenzinnige culturele projecten neer te zetten. Beiden hebben hun opleiding gevolgd aan de Hoge School voor Kunsten. Met hun werkervaring in het professionele werkveld, als productieleider, regisseur, danser, acteur en als theatermakers, staan zij garant voor hoogwaardige producties met ieder die zich graag daarvoor wil inzetten. Denk bijvoorbeeld aan t Halloweenfestival, de Kunstkaravaan, verschillende kerstproducties en aan de Botenparade. Dit jaar besloten zij hun krachten, kennis en kunde te bundelen in ‘De Muze’. De Muze biedt de volgende projecten aan voor volwassenen:

Café Chantant

Abcoude heeft een aantal koren maar er is nog weinig plek voor zangers die graag eens solo willen zingen of in een klein ensemble. De Muze brengt daar verandering in met het Café Chantant. In het Café Chantant werken we aan de hand van een thema aan zeer divers zangrepertoire.
Wekelijks komen de zangers bij elkaar om samen met een pianist en een vocal coach aan een mooi programma te werken dat we uiteindelijk op verschillende locaties zullen uitvoeren. Hoewel we van een aantal zangers en zangeressen hebben gehoord dat ze graag meedoen is het café is nog niet vol. Dus zangers en zangeressen van Abcoude, laat van u horen!
Periode: september – februari
KOSTEN: € 300,00
Dat is inclusief, regie, pianist, vocal coach en het repertoire

Theaterlab Abcoude

Het is de hoogste tijd om in Abcoude eens per jaar een mooie voorstelling te maken met toneelspelers uit het dorp. Lijkt het je leuk om aan een echte toneel- productie mee te doen, dan vragen we je om je aan te melden: zo ontstaat het Theaterlab Abcoude met daarin enthousiaste mensen. De Muze zoekt jaarlijks een toneelstuk en vraagt spelers om mee te doen. Wanneer je deelneemt aan een toneelproductie werk je met professionele regisseurs en wordt er naast de vaste repetities een speciaal theaterweekend georganiseerd. Aarzel niet, schrijf je in en doe mee!
Periode: december 2019 – mei 2020
KOSTEN: € 300,00
Dat is inclusief, regie, repertoire, theaterweekend en decor en kostuums

Meedoen aan een van de activiteiten van de Muze?
Leuk dat je interesse hebt!
Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met:
Marjolein Macrander 0641509889 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Voor ieder project wordt een deelnemersbijdrage gevraagd.

 

ACTIVITEITEN VAN DE MUZE 2019-2020:
• Halloweentheatertocht vrijdag 1 november
• Première Café Chantant 9 februari
• Première van het Theaterlab 19 april
• Bevrijdingsfestival Happy Days op t fort van Abcoude 19 april
• Struinen door de Tuinen met een midsummertheaterpicknick 28 juni (met extra optredens van Cafe Chantant en t Theaterlab)